Om man har en kusin som arbetar på Sjömagasinet (Sveriges bästa fiskkrog) som man lånat ut lite utrustning till i somras så kan man få en matupplevelse utöver det vanliga! Efter en skakig Örebrohelg med kraftigt anfall med sjukhusnatt, så var det med lite spänning inför torsdagen som tåget skulle ta oss till Götet, men det gick strålande och att sen få en hanplockad meny med allt gott som havet kan erbjuda, fantastiska viiner av en mycket kompetent sommelier så var fredagskvällen löjligt bra. En guidning av restaurangens alla utrymmen gav det där extraextra och en liten paus så resten av rätterna fick plats.
4,5 timme senare med löjligt fåniga leenden var det dags att åka till hotellet, sova en stund innan tåget hem gick på lördagen.
Vad var bäst då? Tja, förutom allt så stack ostronet från Grebbestad ut, den vita Bordeauxen från 2015 till den pocherade sjötungan med buerre blanc och naturligtvis kusin Johannas superdessert med bl a den godaste creme bruleen jag ätit med grön kardemumma i och till det tre olika efterrättsviner. Ja egentligen så är det oförskämt att välja något som varit så fantastiskt som helhet. Jag var mätt i två dagar och flinar fortfarande när jag tittar på bilderna.
Nu ser vi fram emot helgens festligheter, 40-årskalas på lördag. Jag smiter nog hem lite tidigare än övriga sällskapet.....
#curercancer
Fabian







